منتدى النسر الابيض
مرحبـــــــــــــــــــــــــــــــا بك زائرنا الكريم هذه الرساله تفيد انك غير مسجل معنا برجاء التسجيل والمشاركه فى منتدانا
منتدى النسر الابيض
مرحبـــــــــــــــــــــــــــــــا بك زائرنا الكريم هذه الرساله تفيد انك غير مسجل معنا برجاء التسجيل والمشاركه فى منتدانا
منتدى النسر الابيض
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى النسر الابيض


 
الرئيسيةالاعجاباتأحدث الصورالتسجيلدخول


تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى النسر الابيض على موقع حفض الصفحات
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث

برامج تهمك

                                                      

                                                      



 

 حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 1292
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/08/2013

حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة Empty
22092013
مُساهمةحفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة

حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة








 أنا جيبالكو النهاردة طريقة سهلة لحفظ الملوخية ......وكمان هقولكم نعملها أزاى من غير منخرطها بالمخرطة 
وبتبقى جميييييييييلة جدا وبتفضل طازة وبتتحفظ معاكى من السنة للسنة 
نجيب الملوخية ونقطفها ...... ونغسلها كويس جدا طبعا علشان ننزل منها أى طينة و شوائب موجودة فيها ونصفيها فى المصفاة 
.....نجيب حلة ونحط فيها حوالى 1\2 أو 2\3 كوباية شوربة لكل كيلو ملوخية .......ولو معندكيش شوربة حطى بدالها ماية ودوبى مكعب مرقة 
....... ولو مفيش مرقة ممكن تحطى ماية وملح ...... 
وتسيبى الشوربة تغلى ...... وبعد ما تغلى تحطى فيها الملوخية وتقلبيها .....فى الأول هيبانلك أن ورق الملوخية كتير على الشوربة اللى أنتى حطاها .... لكن متقلقيش لما هتقلبيها هتلاقى الورق كله ابتدى يتشرب من الشوربة .... وبيبقى لونه أخضر و جميييل جدا ...
الكلام ده بياخد حوالى 2 أو3 دقائق على النار ....وبعد ما تشيليها من على النار تسبيها شوية لحد ما تبرد وبعدين تقسميها فى كياس التلاجة 
على حسب ما أنتى عيزة ...وعلى فكر ة لو أتبقى شوية سائل من اللى عامل بيهم الملوخية ما ترميهوش حطيه مع الملوخية فى كياس التلاجة .....وتحطيهم فى الفريزر علشان تحفظيهم 





حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786808015989


حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786808742453
نيجى بقا لطريقة طبخها 
لما تحبى تطبخيها خرجيها من الفريزر قبلها بشوية علشان تفك شوية 
تفك مش تسيح وتنزل مايتها وتحوس الدنيا  ادينى قلت اهه
وبعدين تحطى حلة على النار فيه شوية شوربة صغيرين يعنى حوالى مغرفة شربة كدة .....أنا بحط معاها جزء من التحديقة بتاعة التقلية 
اللى هى عبارة عن توم وفلفل أخضر مفرومين ومعاهم كزبرة ناشفة وشوية ملح باخد منها جزء صغير قبل ما أحمرها وبحطهم مع الشوربة اللى هعمل فيها الملوخية


حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786816654672
وبعدين باخد جزء من الملوخية واحطه فى الخلاط مع شوية شوربة
حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786817731156


حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786818203552
وبضربهم فى الخلاط بالزر المتقطع لحد لما أحس أنها أتخرطت كويس 
على فكره ده ما بيخدش منك ثوانى يعنى ما تسبيهاش تتضرب جامد فى الخلاط علشان تطلع معاكى حلوة وكأنها مخروطة بالمخرطة


حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786820277749


وتحطيها فى الحلة اللى فيه الشوربة على النار 


حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786822163208




وتحمرى التقلية وتضيفيها على الملوخية 


حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786822887444


حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة 13786823302503


وتقلبيها وتشيليها من على النار قبل ما تغلى علشان متفصلش الشوربة عن الملوخية 
وبجد الطريقة دى سهلة وجميلة و بتتحفظ من السنة للسنة ولما بتعمليها بتبقى كأنك لسة شاريها 
لو عجبكم الموضوع ما تنسوش التقييم يا قمرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://aflam12.ahlamontada.com
مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق
 

حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة

الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى النسر الابيض :: عالــــــــــــــــــــــــــــــم المــــــــــــــــــــــــــراة-
انتقل الى: