حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة
أنا جيبالكو النهاردة طريقة سهلة لحفظ الملوخية ......وكمان هقولكم نعملها أزاى من غير منخرطها بالمخرطة
وبتبقى جميييييييييلة جدا وبتفضل طازة وبتتحفظ معاكى من السنة للسنة
نجيب الملوخية ونقطفها ...... ونغسلها كويس جدا طبعا علشان ننزل منها أى طينة و شوائب موجودة فيها ونصفيها فى المصفاة
.....نجيب حلة ونحط فيها حوالى 1\2 أو 2\3 كوباية شوربة لكل كيلو ملوخية .......ولو معندكيش شوربة حطى بدالها ماية ودوبى مكعب مرقة
....... ولو مفيش مرقة ممكن تحطى ماية وملح ......
وتسيبى الشوربة تغلى ...... وبعد ما تغلى تحطى فيها الملوخية وتقلبيها .....فى الأول هيبانلك أن ورق الملوخية كتير على الشوربة اللى أنتى حطاها .... لكن متقلقيش لما هتقلبيها هتلاقى الورق كله ابتدى يتشرب من الشوربة .... وبيبقى لونه أخضر و جميييل جدا ...
الكلام ده بياخد حوالى 2 أو3 دقائق على النار ....وبعد ما تشيليها من على النار تسبيها شوية لحد ما تبرد وبعدين تقسميها فى كياس التلاجة
على حسب ما أنتى عيزة ...وعلى فكر ة لو أتبقى شوية سائل من اللى عامل بيهم الملوخية ما ترميهوش حطيه مع الملوخية فى كياس التلاجة .....وتحطيهم فى الفريزر علشان تحفظيهم
نيجى بقا لطريقة طبخها لما تحبى تطبخيها خرجيها من الفريزر قبلها بشوية علشان تفك شوية تفك مش تسيح وتنزل مايتها وتحوس الدنيا ادينى قلت اههوبعدين تحطى حلة على النار فيه شوية شوربة صغيرين يعنى حوالى مغرفة شربة كدة .....أنا بحط معاها جزء من التحديقة بتاعة التقلية اللى هى عبارة عن توم وفلفل أخضر مفرومين ومعاهم كزبرة ناشفة وشوية ملح باخد منها جزء صغير قبل ما أحمرها وبحطهم مع الشوربة اللى هعمل فيها الملوخية وبعدين باخد جزء من الملوخية واحطه فى الخلاط مع شوية شوربة
وبضربهم فى الخلاط بالزر المتقطع لحد لما أحس أنها أتخرطت كويس
على فكره ده ما بيخدش منك ثوانى يعنى ما تسبيهاش تتضرب جامد فى الخلاط علشان تطلع معاكى حلوة وكأنها مخروطة بالمخرطة
وتحطيها فى الحلة اللى فيه الشوربة على النار
وتحمرى التقلية وتضيفيها على الملوخية
وتقلبيها وتشيليها من على النار قبل ما تغلى علشان متفصلش الشوربة عن الملوخية
وبجد الطريقة دى سهلة وجميلة و بتتحفظ من السنة للسنة ولما بتعمليها بتبقى كأنك لسة شاريها
لو عجبكم الموضوع ما تنسوش التقييم يا قمرات